När man ska köpa nytt hus eller sälja sitt hus bör man göra en husbesiktning och för att hitta rätt företag som ska göra detta behöver man göra en hel del research då det finns massor av företag som erbjuder den tjänsten. Här finns det exempel på husbesiktning Uppsala för de som bor i Uppsala. Men som sagt det finns fler företag också och man bör kolla upp de innan man bestämmer sig.

Handlar det om en försäljning kanske man i första hand vänder sig till en mäklare medan om det handlar om att man ska köpa ett hus vill man ha en fristående firma som gör husbesiktningen innan man skriver köpeavtal på huset. Bor man i Uppsala kan man t.ex. välja Besiktningsexperten AB i Stockholm.

Besiktningsexperten AB i Stockholm.

Besiktningsexperten AB i Stockholm erbjuder överlåtelsebesiktningar i både Stockholm och Uppsala. Där en besiktningsman kommer ut till huset och gör en okulär besiktning av huset och har en muntlig genomgång där både säljare och köpare är med. I den skriftliga dokumentationen får man också med en riskanalys på de anmärkningar som besiktningsmannen gjort. Man får även en underhållsplan för att kunna planera underhållet på ett kostnadseffektivt sätt.

Man kan också välja att beställa fuktmätning och då får man såklart mätvärdena men också en riskbedömning. De jobbar med både privatpersoner och företag. De tillhandahåller husbesiktning, badrumsbesiktning, entreprenadbesiktning, OVK-besiktning samt konsultation/konstruktion. De verkar ha lång erfarenhet och vara ärliga så detta kan vara ett vettigt alternativ för er som bor i Uppsala/Stockholm. Så plocka upp luren och ring för att få reda på pris!